EI5B PARAPENTISTES

PROJECTE ELS ANIMALS


Aquesta setmana els parapentistes hem començat un projecte nou!
Vaig demanar que es pensessin de quin animal volien aprendre moltes coses, vam anar escrivint a la pissarra tots els que van anar dient.
Tot seguit vam fer una votació secreta, cada un podia votar per un dels animals de la llista. La votació va ser força renyida, però el més votat va ser els DINOSAURES.
En una altra sessió vam anar apuntant a la pissarra tot el que sabem dels dinosaures, en sabem moltes de coses!!!, però encara en volem saber més!, per això per equips hem escrit en un paper tot el que ens agradaria saber dels dinosaures...


clica sobre la imatge per veure'n més( ( ( ( ((((((((((((((((((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))))))))))))))) ) ) ) )
PROJECTE D'ANTONI TÀPIES


Hem fet un mural col.lectiu sobre paper d’ambalar. Un retrat simbòlic de la classe. Una empremta dels peus i la ma de cada alumne, utilitzant també alguns símbols d'en Tàpies.

També, en una altra sessió, hem parlat del pas del temps, ja que l'autor feia servir materials vells per posar en les seves obres. Aquesta activitat l'hem fet mostrant fotos de totes les mestres d'infantil quan érem petites, així han pogut veure la diferència, també els hem ensenyat un conte antic i un de nou, han pogut observar la diferència dels colors de les pàgines així com també l'olor...

clica sobre la imatge per veure'n més


Aquesta setmana dins del projecte de Tàpies, hem treballat les textures.

Hem mostrat un seguit d’imatges amb superfícies i textures diferents que hem trobat a l’escola. Per equips els nens i nenes han fet una descoberta dels espais de l’escola sota un nou punt de vista.

Per “caçar” les textures hem creat finestres per jugar a emmarcar els detalls de les superfícies que els interessen, les han imprès sobre un paper tot fregant amb una cera. També han fet fotos amb l’Ipad de totes les textures que han trobat ii desprès les hem mostrat a l’aula. 

En una altre sessió hem fet una composició amb materials naturals i un mitjó, i hi hem pintat les nostres inicials tal com feia en Tàpies.

clica sobre la imatge per veure'n mésAquesta setmana per equips hem sortit al pati a recollir diferents materials com pedres, pals, sorra...i una vegada a classe ho hem col.locat en una safata fent una composició natural. “el nostre Jardí” que podem anar modificant al llarg dels dies.


clica sobre la imatge per veure'n mésEn aquesta sessió hem après a identificar els diferents tipus de materials que utilitzava aquest artista, com llana, pedres, troncs, petxines... Hem deixat que els nens i nenes ho puguin tocar, observar, olorar i escoltar, tot anomenant les seves qualitats, aspre-suau, dur-tou, quin pesa més, de quin color és...


clica sobre la imatge per veure'n més


Després, hem tocat els objectes, sense veurel's per endevinar que era cada cosa, tot reconeixent els diferents materials per les seves qualitats tàctils.


clica sobre la imatge per veure'n més

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC


PROJECTE "EL NADAL"


Durant les darreres setmanes, hem estat treballant amb el projecte de Nadal.

Teníem molt clar quin era el nostre Producte Final; el vídeo del festival de Nadal, ja que aquest any, no ho podem celebrar en directe.

* Vam començar pintant una casa molt gran, per fer un Calendari d'Advent gegant que compartiríem amb les altres classes d'Educació Infantil.

* Després de veure el conte "del Fumera" el vàrem dibuixar.

* Per equips vàrem dibuixar el decorat que sortiria a la cançó de Nadal.

* També ens vàrem pintar uns reis per anar més guapos en el vídeo.

* També hem fet un arbre per la porta i uns pingüins per decorar les finestres.

* Durant tots aquests dies hem estat aprenent la cançó i un poema pel vídeo que esperem que us agradi molt.

Aquí teniu un recull d'algunes fotos de totes aquestes activitats…

cliqueu sobre la foto per veure'n mes

PROJECTE PARAPENT

Aquesta setmana hem acabat el projecte dels parapents. Hem construït el nostre propi parapent!! Mireu que xulos han quedat!!

                                             CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE'N MÉS


Les darreres sessions del projecte les hem dedicat a veure els llocs des d'on podien tirar-se en parapent, tots tenien molt clar que el lloc més proper era des del Collbaix, ja que més d'una vegada els han vist des de lluny. Vam buscar al Google maps el lloc i vam veure que no era des del mateix Collbaixsinó al costat. Vam buscar per on podíem arribar-hi, i també vam parlar dels mitjans de transport amb els quals hi podíem arribar, en vam fer una fitxa de recull d'informació.

CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE'N MÉS


Aquesta setmana, també hem rebut la visita del Robert, que ens ha explicat coses sobre l'esport del Parapent i del paracaigudisme, ens ha contestat totes les preguntes que vam preparar, a la classe, per equips, ens ha ensenyat tot el material que es necessita per fer aquest esport i fins i tot ens ha fet una petita demostració!!!

CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE'N MÉS


Barregem colors fent rodolar les castanyes

Aquesta setmana a l’hora de plàstica hem fet servir les castanyes per barrejar els colors. En una safata hem posat: un full, una mica de pintura de color groc, vermell i verd i per últim les castanyes. Sacsegem la safata a un costat i a l'altre, les castanyes rodolen i fan sortir els colors de la tardor.


                                                   CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE'N MÉS


PROJECTE PARAPENT

Continuem amb el projecte, volem saber quan mesura la vela del parapent, busquem informació   al  Google,   però no ho trobem enlloc, finalment hem decidit entrar a una botiga "online", allà, a la força hi ha d'haver les mides, però ens trobem que són talla: XSS,  XS,  S,  M,  Però no diu la mida,  mentre ens ho estem mirant, quina sorpresa! s'obre una bafarada del  botiguer i ens demana si tenim alguna pregunta, li escrivim i de seguida  ens contesta,  després  de parlar una estona decidim agafar la mida d'un parapent per l'Àngels, doncs ens ha dit que per a nens no n'hi ha.
A partir d'aquí, contem que si la vela fa 10m i nosaltres només tenim un metre com podem saber què seran 10 metres... per equips fem les nostres hipòtesis...
Després d'una bona estona, i una mica d'ajuda, alguns equips han trobat la manera de calcular-ho.
Estirem una roba per fer-nos a la idea de com seria una vela de parapent de 10 metres... la pleguem i comprovem que pesa molt i que fa molt bulto...
Quin tipus de roba deu ser la del parapent?
CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE'N MÉS


Per equips mirem diferents tipus de roba n'hem d'escollir una que ens sembli que és la roba de la vela del parapent, tenim clar que ha de ser, segons l'equip de les Estrelles de Mar n'han escollit dues, una perquè atrapi l'aigua i l'altra perquè és fina i negre, els Saltamontes tenen clar que ha de pesar poc, l'equip dels Peixos diuen que l'esponja és suau i atrapa l'aigua, els Unicorns, han escollit la roba que els ha agradat més de color, els Picatxoshan escollit la més fina, i segons els Dinosaures, ha de ser una roba fina i sense forats i especial, sortim al pati doncs hi tenim una sorpresa..

CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE'N MÉS


També hem vist un vídeo del fill de l’Àngels fent parapent...

CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE EL VÍDEO


LA TARDOR

Aquesta setmana, hem experimentat amb pintura, primer hem observat fulles dels colors de la tardor, i tot seguit cada un de nosaltres els hem buscat tot fent barreges, només teníem els colors primaris (groc, vermell i blau) i mireu quina gamma de colors ens han sortit...

  CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE'N MÉSPROJECTE PARAPENT

Un cop decidit i entre tots votat el nom de la classe, vam començar el nou projecte sobre l'esport del PARAPENT, ja que som la classe dels Parapentistes.

Comencem fent un llistat de què sabem i el què volem saber sobre el parapent i a partir d'aquí comencem a buscar informació del què necessitaríem per poder fer parapent.
Tot seguit dibuixem un parapentista cada un i després de pintar un mural els enganxem tots en el cel per poder decorar la classe, com que uns l'han dibuixat molt gran i altres molt petitet hem aprofitat per treballar el lluny i l'a prop, també hem fet una fitxa de recull del material que necessitaríem per poder fer parapent!

                             CLICA SOBRE LA IMATGE PER VEURE'N MÉS

Cap comentari:

Publica un comentari

pots deixar aquí el teu comentari