EI3B ATLETES

PROJECTE LA PRIMAVERA

8a setmana

Aquesta setmana donem per acabat el projecte de la primavera.

Hem sortit a fer una altre excursió pel pati de l’escola a veure si veiem els insectes que no haviem vist i a part de tornar a veure moltes formigues també hem pogut observar una papallona!

També hem gravat un vídeo amb la cançó i el poema que hem après sobre la primavera!
7a setmana

Durant les dues últimes setmanes el grup de les marietes i el grup dels cucs, ens han explicat tot el que heu parlat a casa sobre el seu insecte, després entre tots hem buscat més informació i hem buscat imatges per posar-les al mural.

clica sobre la imatge per veure'n més6a setmana


El grup de les papallones i el grup de les abelles, ens han explicat tot el que heu parlat a casa sobre el seu insecte, després entre tots hem buscat més informació i hem buscat imatges per posar-les al mural.


clica sobre la imatge per veure'n més


5a setmana

Desde fa uns dies hem estat observant que les flors que tenim a la classe s’estan pansint i fins i tot una s’ha mort.

Sabiem que les plantes necessitaven la terra que ja la tenien, l’aigua que els hem donat regant i la llum del sol. Desde de parlar-ne hem arribat a la conclusió que potser a la classe no els arriba prou llum i per això s’estan pansint.

Per tant hem decidit anar-les a plantar al nostre pati que així tindran més llum, i anirem observant a veure què els passa.


clica sobre la imatge per veure'n més4a setmana

Aquesta setmana hem pintat un sol per al nostre mural.

Cadascú ha fet l’insecte que va escollir i també l’hem posat al mural.

I hem acabat la setmana fent una excursió pel pati gran per poder observar insectes i flors. Els atletes hem vist moltes flors, formigues, abelles i una marieta. Un altre dia sortirem a veure si trobem cucs i papallones!


clica sobre la imatge per veure'n més3a setmana

Aquesta setmana els Atletes hem decorat els vidres amb uns ocells pintats amb ceres i després aigualides per fer barreges de colors, i uns núvols que hem pintat estampant amb esponja.

També hem seguit parlant dels insectes que surten a la primavera, hem vist com s’escriuen els seus noms, i cadascú ha escollit quin vol fer per posar al mural que tenim a la classe.

clica sobre la imatge per veure'n més2a setmana

Al llarg d’aquesta setmana hem realitzat diferents activitats per celebrar Sant Jordi:

. Les mestres ens han fet una representació de la llegenda de Sant Jordi

. Hem fet un punt de llibre representant el drac de Sant Jordi amb pintura de dits i gomets

. Hem escollit i pintat una corona o un escut per després fer el joc de les princeses i els cavallers, on els cavallers havien de salvar les princeses de ser menjades pel drac

. Hem fet una rosa amb plastilina

. Hem cantat i ballat cançons de Sant Jordi

. I hem acabat la setmana ensenyant als companys els contes que vam portar de casa

clica sobre la imatge per veure'n més


1a setmana

Els atletes hem començat projecte nou, la Primavera!

Hem començat veient un conte i després hem fet una conversa sobre tot el que explicava el conte i el que sabem nosaltres de la Primavera i què hi passa. Hem dit que fa més calor, que surten “bitxos”, que surten flors...

També hem començat un mural pintant un prat verd amb rodets i després hi hem estampat flors, hem vist com s’escriu primavera i en parelles n’hem pintat les lletres. 

Hem parlat de les parts de les plantes i les flors, n’hem vist vídeos i també hem observat, tocat i classificat tres plantes que ara tenim a la classe.


clica sobre la imatge per veure'n més


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


PROJECTE LA SERP

5a setmana

Aquesta última setmana nhem fet unas manualitat amb tubs de paper de wc: els hem pintat, els hem enfilat i els hem decorat per acabar sent una serp!

També com a final de projecte hem gravat el poema i la dansa que hem estat preparant al llarg d’aquestes setmanes.


clica sobre la imatge per veure'n més4a setmana

Els atletes hem comparat com són les serps amb com som nosaltres. Hem vist parts que tenim diferents com la llengua, la pell, el nas…  parts que nosaltres tenim i les serps no com les cames i els braços o les orelles, i parts que tenen les serps i nosaltres no com la cua o uns ullals per llençar verí…

També hem descobert que la serp més petita medeix només 10cm i que les més grans poden fer uns 5m. Ens hem mesurat i hem vist que necessitem cinc atletes per veure com pot ser de llarga una serp.

Al gimnàs hem jugat amb cordes fent-les serpentejar i també hem saltat serps

I per acabar també hem vist un vídeo per saber on viuen les serps. Sabem que n’hi ha per tot el món excepte a l’Antàrtida perquè no els agrada el fred; i que les trobem als boscos.

clica sobre la imatge per veure'n més
3a setmana

Aquesta setmana els Atletes hem parlat sobre que mengen les serps, hem vist que són carnívores perquè només mengen animals i no plantes, ho hem comparat amb el que mengem nosaltres i n’hem fet un mural.

També estem aprenent un poema i una cançó sobre la serp, que podreu veure en un vídeo al final del projecte.


clica sobre la imatge per veure'n més2a setmana

Aquesta setmana els atletes ens hem començat a fixar en com són les serps observant les imatges que hem portat a l’escola, i així entre tots hem anat dibuixant i pintant la serp que hem penjat a la classe. 

Hem vist per exemple que no tenen potes, que tenen una llengua molt estranya dividida en dos, no els hem trobat orelles i també que segons la forma que tenen a l’ull són verinoses o no…

Hem observat de quins colors poden ser i després fent una votació hem decidit de quin color pintavem la nostra. I també amb una votació li hem buscat un nom, que ha resultat ser “Serpenteta”  

També ens hem fixat en com es mouen i al gimnàs ho hem practicat.


clica sobre la imatge per veure'n més1a setmana

Aquesta setmana els atletes hem començat nou projecte!

Partint d’una conversa sobre els animals, cadascú ha fet un dibuix de l’animal que voldria que sortís escollit.

Després hem apuntat tots els animals a la pissarra, hem fet una votació i ha guanyat… la Serp!!

També hem fet una conversa sobre les coses que sabem de les serps i de quines voldrem aprendre’n més.


clica sobre la imatge per veure'n més

================================================


PROJECTE D'ANTONI TÀPIES


Aquesta setmana dins del projecte de Tàpies, hem treballat les textures i hem fet un mural amb peus i mans.

Hem mostrat un seguit d’imatges amb superfícies i textures diferents que hem trobat a l’escola. Per equips els nens i nenes han fet una descoberta dels espais de l’escola sota un nou punt de vista.

Per “caçar” les textures hem creat finestres per jugar a emmarcar els detalls de les superfícies que els interessen. També han fet fotos amb l’Ipad de totes les textures que han trobat ii desprès les hem mostrat a l’aula. 

Hem fet un mural col.lectiu sobre paper d’ambalar. Un retrat simbòlic de la classe. Una empremta del peu i la ma de cada alumne, utilitzant també alguns símbols d'en Tàpies.

clica sobre la imatge per veure'n més

Aquesta setmana per equips hem sortit al pati a recollir diferents materials com pedres, pals, sorra...i una vegada a classe ho hem col.locat en una safata fent una composició natural. “el nostre Jardí” que podem anar modificant al llarg dels dies.

En una altre sessió hem fet una composició amb materials naturals i hi hem pintat les nostres inicials tal com feia en Tàpies.


clica sobre la imatge per veure'n més

clica sobre la imatge per veure'n mésEn aquesta sessió hem après a identificar els diferents tipus de materials que utilitzava aquest artista, com llana, pedres, troncs, petxines... Hem deixat que els nens i nenes ho puguin tocar, observar, olorar i escoltar, tot anomenant les seves qualitats, aspre-suau, dur-tou, quin pesa més, de quin color és...

Després, hem tocat els objectes, sense veurel's per endevinar que era cada cosa, tot reconeixent els diferents materials per les seves qualitats tàctils.

clica sobre la imatge per veure'n més
CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

 PROJECTE EL NADAL


Al llarg d’aquest projecte hem fet un repàs a les principals tradicions d’aquesta època de l’any.

Vam començar preparant la nostra caseta per al calendari d’advent. Després d’explicar el conte de “Les festes de Nadal”, vam fer un arbre de Nadal amb els seus guarniments per decorar la classe, a continuació vam explicar un conte del Tió i cadascú va decorar el seu tió, també vam explicar un conte sobre els Reis i vam transformar la nostra mà amb pintura en el rei que vam voler, i vam decorar el sobre per endur-nos les feines del trimestre amb unes llumetes nadalenques. 

Per acabar també hem après un poema i una cançó per a l’actuació de Nadal.


cliqueu sobre la imatge si voleu veure'n més PROJECTE ATLETISME


Les últimes setmanes “Els Atletes”, hem buscat informació sobre on fan les curses els atletes i també hem vist uns vídeos de curses on ens hem fixat en com són les pistes d’atletisme i en com fan la sortida d’inici de la cursa.

Un cop vem tenir clar el que necessiten dur i on han d’anar els atletes per fer una cursa, vem decidir acabar el nostre projecte fent una cursa a la pista vermella del pati dels grans. 

Vem preparar un dorsal i al gimnàs vem practicar les postures per fer la sortida. 

El dia de la cursa vem marcar les línies al terra de la pista simulant una pista d’atletisme, ens vem posar el dorsal i cap a fer la cursa!!

clica sobre la imatge per veure'n més

La Tardor

Després de sortir al pati a observar i recollir elements de la tardor, els Atletes hem fet un mural pintant amb colors de la tardor i després hi hem enganxat les fulles, tronquets, cargols… que vam trobar. Després també hem pintat les lletres que necessitem per fer el títol de TARDOR.

Hem fet una conversa amb les imatges que van dur de casa i les hem aprofitat per penjar-les a la classe.

I per acabar també hem practicat el traç fent línies verticals amb pinzell i pintura de colors de la tardor.


clica sobre la imatge per veure'n més


 PROJECTE ATLETISME

Els atletes aquestes últimes setmanes hem seguit treballant en el projecte que dóna nom a la nostra classe.

Hem pintat unes lletres per fer el nom d’”Atletes”, hem discriminat imatges d’atletes de les d’altres esportistes com els futbolistes, els esquiadors o els ciclistes… 

També hem pintat un o una atleta segons si som nens o nenes i després els hem aprofitat per treballar les seriacions.

I per acabar, hem descobert què necessiten els atletes per anar a fer les carreres: unes bambes, uns pantalons curts, una samarreta de màniga curta i un dorsal; i n’hem fet un mural.

clica sobre la imatge per veure'n més

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar aquí el teu comentari