EI5A PARACAIGUDISTES

PROJECTE ELS ANIMALS


Aquesta setmana els paracaigudistes hem començat un projecte nou!

Primer de tot, vam començar fent una llista de tots els animals que ens agradaven a la pissarra, cadascú en va dir un. 

Un cop vam tenir la llista feta, cadascú va escriure el nom de l’animal que més li agradava (de tots els que hi havia) en un paper i el va ficar a dins d’una capsa. Després de fer el buidatge, va guanyar… el Mamut!!!

També vam fer una conversa sobre les coses que sabem dels mamuts i per equips, vam escriure en un full quines coses en volíem aprendre.


clica sobre la imatge per veure'n més


( ( ( ( ((((((((((((((((((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))))))))))))))) ) ) ) )PROJECTE D'ANTONI TÀPIES


Hem fet un mural col.lectiu sobre paper d’ambalar. Un retrat simbòlic de la classe. Una empremta dels peus i la ma de cada alumne, utilitzant també alguns símbols d'en Tàpies.

També, en una altra sessió, hem parlat del pas del temps, ja que l'autor feia servir materials vells per posar en les seves obres. Aquesta activitat l'hem fet mostrant fotos de totes les mestres d'infantil quan érem petites, així han pogut veure la diferència, també els hem ensenyat un conte antic i un de nou, han pogut observar la diferència dels colors de les pàgines així com també l'olor...

clica sobre la imatge per veure'n mésAquesta setmana dins del projecte de Tàpies, hem treballat les textures.

Hem mostrat un seguit d’imatges amb superfícies i textures diferents que hem trobat a l’escola. Per equips els nens i nenes han fet una descoberta dels espais de l’escola sota un nou punt de vista.

Per “caçar” les textures hem creat finestres per jugar a emmarcar els detalls de les superfícies que els interessen, les han imprès sobre un paper tot fregant amb una cera. També han fet fotos amb l’Ipad de totes les textures que han trobat ii desprès les hem mostrat a l’aula. 

En una altre sessió hem fet una composició amb materials naturals i un mitjó, i hi hem pintat les nostres inicials tal com feia en Tàpies.

                                                  clica sobre la imatge per veure'n més
En la segona sessió hem anat al bosquet de l’escola per trobar materials de la natura que feia servir l’Antoni Tàpies en algunes de les seves obres. Vam recollir tot de pals, pinyes, pedres, sorra, fulles, etc.

I quan just anàvem a tornar a entrar a la classe, vam veure una cigonya enfilada a dalt de tot d’un dels fanals del pati. Ens vam quedar una bona estona observant-la, per veure com era i què feia.

clica sobre la imatge per veure'n més


En aquesta sessió hem après a identificar els diferents tipus de materials que utilitzava aquest artista, com llana, pedres, troncs, petxines... Hem deixat que els nens i nenes ho puguin tocar, observar, olorar i escoltar, tot anomenant les seves qualitats, aspre-suau, dur-tou, quin pesa més, de quin color és...

Després, hem tocat els objectes, sense veurel's per endevinar que era cada cosa, tot reconeixent els diferents materials per les seves qualitats tàctils

clica sobre la imatge per veure'n més
CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

PROJECTE "EL NADAL"


Durant les darreres setmanes, hem estat treballant amb el projecte de Nadal.

Teníem molt clar quin era el nostre Producte Final; el vídeo del festival de Nadal, ja que aquest any, no ho podem celebrar en directe.

* Vam començar pintant una casa molt gran, per fer un Calendari d'Advent gegant que compartiríem amb les altres classes d'Educació Infantil.

* Després de veure el conte "del Fumera" el vàrem dibuixar.

* Per equips vàrem dibuixar el decorat que sortiria a la cançó de Nadal.

* També ens vàrem pintar un tió per anar més guapos en el vídeo.

* També hem fet un arbre per la porta i uns pingüins per decorar les finestres.

* Durant tots aquests dies hem estat aprenent la cançó i un poema pel vídeo que esperem que us agradi molt.

Aquí teniu un recull d'algunes fotos de totes aquestes activitats…


cliqueu sobre la imatge per veure'n mésPROJECTE PARACAIGUDES

Aquesta setmana hem acabat el projecte dels paracaigudes. Hem construït el nostre propi paracaigudes!! Mireu com han quedat!!


Clica la imatge per veure més fotografiesSeguim amb el projecte. Per entendre millor com és el funcionament de la vela del paracaigudes, juguem amb el paracaigudes. Fem córrer l'aire amunt i avall, veiem com s'infla, es desinfla i fins i tot com podem moure una pilota a sobre. Si la pilota es mou, podem aixecar aixecar algú que estigui a dins del paracaigudes... No! Perquè pesen molt.


Clica la imatge per veure més fotografies


El dimecres passat ens havia de venir a veure un paracaigudista, però al final no va poder venir. És per això que vam anar a escoltar el que explicava el Robert, que salta amb parapent però abans havia fet salts amb paracaigudes. Cada equip tenia una pregunta preparada que el Robert ens va contestar. I al final ens va ensenyar com s'infla la vela! Vam aprendre un munt de coses noves.

Clica la imatge per veure més fotografiesBarregem colors fent rodolar les castanyes


Aquesta setmana a l’hora de plàstica hem fet servir les castanyes per barrejar els colors. En una safata hem posat: un full, una mica de pintura de color groc, vermell i verd i per últim les castanyes. Sacsegem la safata a un costat i a l'altre, les castanyes rodolen i fan sortir els colors de la tardor.


Clica la imatge per veure més fotografies


Aquesta setmana, hem experimentat amb pintura, primer hem observat fulles dels colors de la tardor, i tot seguit cada un de nosaltres els hem buscat tot fent barreges, només teníem els colors primaris (groc, vermell i blau) i mireu quina gamma de colors ens han sortit…


Clica la imatge per veure més fotografies


PROJECTE PARACAIGUDES

Per començar el nostre primer projecte hem d’escollir un esport, un esport que sigui d’aire. Quins esports coneixem que siguin d’aire? Entre tots fem una llista: el parapen, el paracaigudisme, el globus aerostàtic, l’home volador i l’ala delta. Amb l’ajuda de la pantalla els mirem. Després de veure’ls fem una votació per escollir quins d’ells ens agradaria conèixer i sapiguer moltes més coses. D’entre tots surt el paracaigudisme! Som la classe dels paracaigudistes!

Què sabem? Què volem aprendre? Entre tots fem dues llistes. Una amb el què sabem dels paracaigudes i l’altre amb el què volem aprendre? 

Quin material necessitem per començar? Mirem i aprenem dels materials.

Clica la imatge per veure més fotografies


Seguim el projecte amb un mural. Primer ens Dibuixem i pintem amb el nostre paracaigudes. I després fem el cel, tot pintant amb pintura. Ja sabem més coses sobre els paracaigudes i els paracaigudistes.


Clica la imatge per veure més fotografies


Cap comentari:

Publica un comentari

pots deixar aquí el teu comentari