EI4A SURFEROS


PROJECTE D'ANTONI TÀPIES


Aquesta setmana dins del projecte de Tàpies, hem treballat les textures i hem fet un mural amb peus i mans.

Hem mostrat un seguit d’imatges amb superfícies i textures diferents que hem trobat a l’escola. Per equips els nens i nenes han fet una descoberta dels espais de l’escola sota un nou punt de vista.

Per “caçar” les textures hem creat finestres per jugar a emmarcar els detalls de les superfícies que els interessen. També han fet fotos amb l’Ipad de totes les textures que han trobat ii desprès les hem mostrat a l’aula. 

Hem fet un mural col.lectiu sobre paper d’ambalar. Un retrat simbòlic de la classe. Una empremta del peu i la ma de cada alumne, utilitzant també alguns símbols d'en Tàpies.

clica sobre la imatge per veure'n mésAquesta setmana per equips hem sortit al pati a recollir diferents materials com pedres, pals, sorra...i una vegada a classe ho hem col.locat en una safata fent una composició natural. “el nostre Jardí” que podem anar modificant al llarg dels dies.

En una altre sessió hem fet una composició amb materials naturals i hi hem pintat les nostres inicials tal com feia en Tàpies.

clica sobre la imatge per veure'n mésEn aquesta sessió hem après a identificar els diferents tipus de materials que utilitzava aquest artista, com llana, pedres, troncs, petxines... Hem deixat que els nens i nenes ho puguin tocar, observar, olorar i escoltar, tot anomenant les seves qualitats, aspre-suau, dur-tou, quin pesa més, de quin color és...

Després, hem tocat els objectes, sense veurel's per endevinar que era cada cosa, tot reconeixent els diferents materials per les seves qualitats tàctils.

clica sobre la imatge per veure'n més
CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCPROJECTE NADAL

Aquests dies, els nens i nenes d’EI4, hem estat fent diferents activitats relacionades amb el Nadal. Hem pogut endinsar-nos en les festes, tradicions i costums d’aquestes dates assenyalades del nostre país. Teniem molt clar que el producte final seria el vídeo de la cançó i el poema de Nadal, ja que aquest any no l’hem pogut celebrar en directe. A continuació podreu veure un recull d’imatges de les sessions que hem dut a terme.

cliqueu sobre la foto si en voleu veure'n mésEls nens i nenes d’EI4 hem fet una manualitat de plàstica referent a la tardor. Primer vam dividir una fulla en diferents espais i hi vam fer grafismes amb retoladors. Després, amb cura i a poc a poc, la vam punxar utilitzant la felpa i el punxó. Per últim vam fer un fons amb aquarel·les dels colors de la tardor. Ens han quedat unes fulles ben boniques i elaborades!

CLIQUEU SOBRE LA FOT PER VEURE'N MÉS

 PROJECTE SURFISTESCOM SÓN LES TAULES DE SURF

Aquesta setmana hem descobert com són les taules de surf. Hem buscat informació a Google

sobre el material de què estan fetes i de com són de grans.

Ara sabem que les taules de surf són de fusta i fuam, que abans eren només de fusta, però

pesaven massa. També hem après que poden fer 2 metres de llargada o fins i tot més.

Hem vist que un metre és més o menys la nostra alçada, per tant, per fer la mida d’una taula de

surf, necessitem dos nens/es.

Hem dibuixat i pintat les taules de surf pels surfistes que vam dibuixar ja fa dies.

Finalment avui hem tingut una sorpresa, la Mireia ens ha portat una taula de surf del seu fill i hem pogut surfejar per la classe.


SURA O S’ENFONSA?

 Aquesta setmana hem parlat de com pot ser que la planxa d’aigua no s’enfonsi. Per això hem fet un experiment per comprovar que hi ha objectes que suren i d’altres que s’enfonsen. Primer de tot, per equips, hem fet hipòtesis sobre si diferents materials surarien o s’enfonsarien. Després ho hem comprovat sumergint d’un a un els objectes dins d’una palangana d’aigua. Finalment hem comparat el què havíem pensat que passaria, amb el què ha passat realment.

CLIQUEU SOBRE LA FOT PER VEURE'N MÉS


COM VAN VESTITS ELS SURFISTES?

Per poder comprovar amb quin tipus de teixits han d’anar vestits els Surfistes, hem anat al pati i hem descobert què passa quan submergim diferents tipus de roba a l’aigua (xandall, banyador i tratge de neopré). hem descobert amb quins teixits ens mullem i amb quins no. Finalment, hem vestit els surfistes que vam fer entre tots i totes. Un amb neopré i l’altre amb banyador.

CLIQUEU SOBRE LA FOT PER VEURE'N MÉSCap comentari:

Publica un comentari

pots deixar aquí el teu comentari