dijous, 29 de gener del 2015

APADRINAMENT LECTOR


L'apadrinament lector és una activitat cooperativa que es realitza en parelles (o en grups de tres) formades per alumnes de cinquè que fan de padrins de lectura i els alumnes de P5 que fan de fillols. Representa que l'alumne padrí adquireix el compromís principal de vetllar per l'aprenentatge lector del seu fillol. L'ajuda a aprendre a llegir, alhora que mira d’encomanar-li el gust per la lectura tot engrescant-lo a llegir el conte que entre tots dos aniran editant.
Ahir, a la sala d'actes, vam explicar als alumnes el funcionament, els objectius i la importància d'aquest projecte, vam proposar les parelles, les quals anaven  pujant a l'escenari per tal de signar el contracte amb el qual es comprometen a treballar junts, ajudant-se en tot el necessari.
Des d'aquest moment la parella serà inseparable; això afavoreix que s'estableixi una relació personal afectiva.

A partir d'aquí l'activitat es desenvoluparà una hora a la setmana, mitja hora llegiran un conte que haurà escollit el padrí, l'altra mitja hora el fillol llegirà i intentarà entendre la pàgina del conte que el seu padrí li ha preparat, prèviament a la sessió (en una hora de llengua catalana) entre els dos, parlaran de com pot ser el dibuix per il·lustrar aquella pàgina, el dibuix el faran els nens/es de P5 en una altra hora de classe.

2 comentaris:

  1. Quina activitat més enriquidora. Segur que disfruten i aprenen molt!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs de moment estan tots molt engrescats i amb moltes ganes de començar!!!

      Elimina

pots deixar aquí el teu comentari